5 fördelar med bokhäcken

Om du letar efter ett grönt staket kommer du snart till bokhäcken. Detta är inte för ingenting, för denna häck har många fördelar som ett staket. I den här artikeln ger jag dig 5 skäl att ersätta ditt staket med bokhäcken nu.

härdig
Många är rädda för att när de väljer ett grönt staket ska de titta in i grannens trädgård på vintern. Ganska logiskt, för de flesta träd och växter tappar sina löv på hösten. Bokhäcken är hård, så den ger också tillräckligt med integritet på vintern. Var inte orolig om häcken blir brun på vintern, det här är en del av den. Obs! Du bör inte förväxla bokhäcken med avenboken. Detta beror på att den tappar en stor del av sina löv på vintern.

Snabb odlare
Bokhäcken är en riktig snabb odlare. Detta är en stor fördel. Det betyder att du snabbt kommer att få en full häck. Detta gör att du kan skapa den sekretess du ville ha snabbare. Å andra sidan betyder det också att du måste beskära häcken då och då. Om du inte gör detta kommer häcken att växa längre in i din trädgård och du kommer (omedvetet) att ge upp en del av din trädgård.

Lätt att beskära
Beskärning av bokhäcken ska göras ungefär två gånger om året. De bästa tiderna för detta är i juni och slutet av augusti. Häcken är lätt att beskära och du behöver inte göra det så ofta. Det betyder att häcken också kan användas om du vill ha en underhållsvänlig trädgård så att du fortfarande har lite grönska i din trädgård.

Billigare än andra häckar
Generellt sett är bokhäcken en billigare säkring jämfört med andra säkringar. Du kan köpa denna häck från € 35 för 10 stycken. Hornbeam är då den mest ekonomiska häcken, vilket är 40 € per 10 häckar. Taxushäcken, ligusterhäcken och laurelhäcken är mycket högre i pris. I slutändan är det naturligtvis också viktigt att du gillar häcken, men ett lågt pris är en trevlig bieffekt.

Variation
Är du inte ett fan av grönska, men vill du ha en naturlig partition i din trädgård? Även då är du på rätt plats med bokhäcken. Bokhäcken finns inte bara i grönt utan har också en röd variant och till och med en blandad variant. Detta gör att du kan välja vilken färg du vill se i din trädgård.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *